اطلاعات بیشتر


نام مکان:
تفرجگاه افیل شامی
استان:
آذربایجان شرقی
شهرستان:
اهر

معرفی نامه

در مسیر جاده اهر ـ مشگین شهر و در امتداد رود اهرچایی به سمت شرق مجموعه ای از جاذبه‌های فرهنگی و تاریخی و طبیعی به مرکزیت افیل شامی و در فواصل دور و نزدیک به آن وجود دارند که می‌توان نام آن را سایت گردشگری افیل شامی نام نهاد.در این مسیر علاوه بر کناره‌های رودخانه اهرچایی و باغات ایجاد شده، چندین چشمه ( به ویژه انصار الحسین در کنار جاده و پل )، جنگل، آبشار، تالاب ( یوسفلو و دیب سیز) و چنارهای کهنسال ( یوزباشلو و زاگلیگ)، دره‌ها و صخره ها، پارک جنگلی فندقلو، امامزاده سیدلر، محصولات و میوه‌های مربوط به باغات و روستاهای اطراف ( به ویژه گیلاس، سیب، لبنیات، صنایع دستی روستاها و...

.)، مخروط افکنه، قلعه ( نودوز و...

) برای گردشگران جذاب است. در همین مسیر ارتفاعات قوشاداغ همواره محلی برای کوه نوردی و کوهپیمایی و جنگل پیمایی و دامنه نوردی گروه‌های کوهنوردی و خانواده‌ها بوده است به ویژه بلندترین قله‌ی این رشته کوه ( قوشاداغ با ارتفاع 3150 متر و یای قاری در کنار آن). کوهستان قوشاداغ البته به تنهایی یک مجموعه توریستی است و چندین سال است که جشنواره همگانی کوهپیمایی در مسیر قله قوشاداغ و تالاب قوچ گولی انجام می‌شود. این کوه چشمه‌های بسیار دارد و پهنه‌های برفی دائمی اش ( یای قاری) نیز که همواره از اهر پیداست.

رودهای دائمی در دره‌های اطراف این کوه، چشمه‌های متعدد، آبشار، گیاهان دارویی،‌چمنزارها، ...مشاهده کامل متن قابلیت برف نوردی، اسکی روی چمن و همچنین حضور گسترده عشایر در مراتع سرسبز آن و.

... از جذابیت‌های این مکان است.

حتی در ضلع شمالی اهرچایی ( شمال افیل شامی ) جنگل‌های تنک و دره‌های زیبایی وجود دارد.به دلیل تنگی دره اهرچایی فضای باز که از ضروریات برنامه‌ها و فعالیت‌های گردشگری می‌باشد، محدود است اما در کنار چشمه انصار الحسین و قلعه و روستای نودوز امکان ایجاد چنین فضایی بیشتر است. از مزیت‌های مهم این مسیر، این که کمبود و محدودیت آب کم است. در ضلع شمالی جاده اهر ـ مشگین شهر پس از پل جاده روستای انداب، مخروط افکنه را شاهد هستیم که در کنارش چشمه هم وجود دارد.

در همین نقطه تابلوی روستای یوزباشلو در سمت چپ ( شمال) جاده به چشم می‌خورد. این راه ما را به روستای یوزباشلو می‌رساند که چنارهای کهنسال دارد. همچنین روستای زگلیگ. در میانه راه یوزباشلو، راهی به سمت شرق منشعب می‌شود که ما را به تالاب یوزباشلو می‌رساند.

در مسیر، دره و آب و چشمه هم هست.در ابتدای این مجموعه که می‌توان از روستای قشلاق شاهوردی شروع کرد، تالاب « دیب سیز » واقع است که در سال‌های اخیر با تغییراتی در آن به سد قشلاق تغییر نام داده است. در جنوب این مجموعه در دامنه رشته کوه قوشاداغ در جوار روستای انداب قدیم پارک جنگلی فندقلو با حصارکشی لازم ایجاد شده که اخیراً دو رأس مارال نیز به آن جا منتقل شده است. این پارک جنگلی و مکان چشمه انصار الحسین بیشترین گردشگر را به ویژه در ایام نوروز ( 13 فروردین ) و تابستان شاهد است.

تعدد روستاها در پیرامون اهرچایی از جاذبه‌های مهم این مجموعه است. همچنین در سمت شمالی ( به ویژه شمال شرقی) این مجموعه روستاهای قشلاقی بخش مرکزی اهر قرار دارند و سمت جنوبی ( به ویژه جنوب غربی ) این مجموعه که شامل ارتفاعات قوشاداغ است، ییلاق عشایر است. در فصل بهار و تابستان حضور عشایر در ییلاق‌های این بخش بر جذابیت منطقه می‌افزاید. ایل راه‌ها حتی در تصاویر ماهواره ای هم پیداست.

علاوه بر جاذبه‌های عمومی در ضلع جنوبی این سایت ما پدیده‌ی « لغزش» را به تعداد قابل توجه داریم که همراه با برخی پدیده‌های ژئومورفیک و زمین ساختی زمینه مستقلی برای گردشگری به حساب می‌آیند.البته جاذبه‌ها و قابلیت‌های گردشگری منطقه تنها موارد پیش گفته نیستند و اینجا به مواردی نمونه وار اشاره شد.این سایت گردشگری شامل مجموعه ای از جاذبه‌های متنوع انسانی و طبیعی برای گردشگران می‌باشد.منبع :www.

aharnews.ir/aharvesal.irwww.aharyar.

irhttp://kh1353.blogfa.com/.