اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- سلطان داغی
- استان:
- آذربایجان شرقی
- شهرستان:
- اسکو
معرفی نامه
سلطان داغی در شمال غربی کوهستان سهند ، نزدیک شهر اسکو قرار دارد ، با ارتفاعی حدود 3410 متر ، سومین قلة سهند محسوب میشود. در قلة آن زیارتگاهی به نام سلطان حسام الدین وجود دارد.این قله در جنوب روستای سفیده خوان ( اسپراخوان ) ، زین جناب ، عنصرود ( آستاری ) و در جانب شرق روستای کندوان قرار گرفته است . رودخانههای زین جناب چای ، اسکو چای و کندوان چای از این قله سرچشمه گرفته و سوی دشتهای حاصل خیز مجاور جاری میگردد .
در ارتفاعات بالای سلسله جبال سهند و در قلهی (سلطان داغی) اثار تاریخی و مقبرههای بسیار تاریخی از جمله ارامگاه ( سلطان حسام الدین فرقد ) که از سرداران بزرگ اسلام بوده است و امروزه زیارتگاه مردم آن سامان و به خصوص روستا نشینان دامنههای سهند میباشد ، و به نام سلطان حسام الدین فرقد این کوه را سلطان داغی مینامند در روز مخصوصی از فصل بهار تمام روستانشینان و ایلات و عشایر ان منطقه با احشام و گوسفندان خود در این زیارتگاه جمع میشوند.آب چشمه سارهای ناشی از برف سنگین در جبهه شمالی و جنوبی سلطان داغی سرچشمه قسمتی از رود خانه اسکو میباشد.این قله را میتوان از سه مسیر صعود نمود:1- مسیر شمالی به مبدا صعود روستای عنصرود 2- مسیر غربی به مبدا صعود روستای کندوان که بشرح زیر میباشد:بدین ترتیب که از تبریز با طی مسافتی در حدود 35 کیلومتر خود را به اسکو میرسانیم از آنجا پس از ..
.مشاهده کامل متن طی 20 کیلومتر دیگر و پس از گذر از روستای فسقندیس ، اسفنجان ، کهنمود در نهایت به کندوان رسید . این روستا به علت ییلاقی بودن و به دلیل وجود آب معدنی که برای امراض کلیوی مفید میباشد در فصل تابستان عده زیادی را به سوی خود جلب مینماید . به جرات میتوان گفت که بافت معماری و سیستم خانههای روستای کندوان در ایران و خاور میانه بی همتا و بی نظیر میباشد.
بعد از رسیدن به روستای کندوان مسیر ما از کوچه باغهای کندوان در خلاف جهت رودخانه کندوان چای و در یک جاده خاکی کم تردد ادامه مییابد و به علت پهن و عریض بودن آن کمتر کسی است که آن را اشتباه بگیرد . یادآوری این نکته نیز خالی از اهمیت نخواهد بود و آن اینکه در تمام طول راهپیمائی رودخانه در سمت راست ما خواهد بود با یک برنامه حساب شده و با صرف 4 ساعت راهپیمائی به محلی بنام ارشد چمن خواهیم رسید که رودخانه کندوان از آنجا سرچشمه میگیرد . دشت فوق از دشتهای زیبای منطقه سهند میباشد و در صورتیکه برنامه ما یک و نیم روزه باشد بهترین مکان برای برقراری کمپ خواهد بود . از ارشد چمنی مسیر ما در جهت شمال و در روی یکی از یالهای منتهی به قله ادامه مییابد تا اینکه بعد از 2 ساعت به قله سلطان خاتمه پذیرد.
3- و اما مسیر سوم که میتوان گفت یک برنامه فشرده 10 الی 11 ساعته کوهپیمایی نمیه سنگین و در زمستان کالا سنگین میباشد. بدین ترتیب که همون امتداد جاده خاکی مشروحه در قسمت دوم را طی میکنیم با این تفاوت که بعد از روستای کندوان از ابتدا سوار یال کوههایی که تقریبا درشمال شرقی این روستا قرار دارند میشویم و ابتدا کوه یکه داغ که با شیبی نسبتا تند دارد مواجه میشویم که همواره منظرههای زیبای رودخانه در سمت راستمان جلوه گر استو بهترین حالت صعود به طرف شرق و بعد از رسیدن به یال اصلی این کوه متمایل شده به طرف شمال میباشد که صعود این کوه تقریبا در حدود 4 ساعت زمان میبرد و بعد باید در ادامه در حدود یک ساعت کوهپیمایی در یک شیب ملایم به بالای قله ای میرسیم که کوه سلطان کاملا خود را نشان میدهد و از این نقطه در حدود 2 ساعت زمان لازم است تا به قله سلطان برسیم که جمع زمان لازم ازاین مسیر در حدود 7 ساعت است . و اگر برنامه یک روزه است برای اینکه مشکلی پیش نیاید بهترین مسیر برگشت همان جاده خاکی است که از ارشد چمن شروع شده و در نهایت به کندوان میرسد.منبع :http://kamtal.
ir/pictopic.blogfa.comhttp://www.garnafa.
blogfa.com/.