اطلاعات بیشتر


نام مکان:
سد ستار خان
استان:
آذربایجان شرقی
شهرستان:
اهر

معرفی نامه

رودخانه اهرچای ازجنوب شهر اهر عبور می‌کند و در ادامه مسیر خود به رودخانه قره ‏سو می‏ پیوندد. رودخانه قره سو نیز به رودخانه ارس و در نهایت به دریای خزر می‌ریزد.سد ستارخان بر روی رودخانه اهرچای قرار گرفته است ، با احداث سد ستارخان ضمن کنترل و تنظیم جریان‌های سطحی رودخانه اهر، آب مورد نیاز بخشی از اراضی کشاورزی پایین دست سد و آب شهر شهرستان اهر تامین می‌شود. این سد در 15 کیلومتری غرب شهر اهر در استان آذربایجان شرقی، در شمال غربی ایران قرار دارد.

سد ستارخان بر روی مجموعه ای از لایه‌های متنوع آذرین و آذرآواری قرار دارد. این لایه‌ها شامل آندژیت، آگلومرا، توف آندزیت، توف لاپیلی ، توف‌های ماسه ای، ماسه سنگ و لای سنگ می‌باشند که متناوب روی یکدیگر قرار گرفته اند. این لایه‌ها با مجموعه أی از گسله‌ها بریده شده اند که راستای کلی شمال – جنوب و شمال غرب – جنوب شرق دارند. سد ستارخان از نوع خاکی با هسته ناتراوای رسی، به ارتفاع 75 متر از روی سنگ بستر می‌باشد.

طول تاج 350 متر و عرض تاج و خاکریزی در کف به ترتیب 11 متر و 480 متر می‌باشد. حجم کل بدنه سد 6/2 میلیون متر مکعب و حجم کل خاکبرداری‌ها و سنگ برداری‌ها 3/1 میلیون متر مکعب است. هسته رسی پس از برداشت آبرفت به عمق حدود 17 متر بر روی سنگ بستر مناسب قرار گرفته است.منبع:http://amir1081.

blogfa.com/post-1.aspxhttp://www.bandab.

com/http://elderm.blogfa.com/.