اطلاعات بیشتر


نام مکان:
موزه پارک معلم میاندوآب
استان:
آذربایجان غربی
شهرستان:
میاندوآب

معرفی نامه

موزه شهرستان میاندوآب یکی از قدیمی‌ترین موزه‌های استان آذربایجان غربی می‌باشد که به عنوان یک گنجینه باستان شناسی به تحولات تا هشت هزار سال پیش می‌پردازد.این موزه در پارک معلم و در مرکز شهر قرار دارد . اشیاء قدیمی موجود در این گنجینه از جنس سنگهای اپسیدن سفال شیشه فلز کاشی اجر و سکه می‌باشند.این موزه در سال هزار و سیصد و چهل و شش شروع به کار کرد که ساختمان جدید آن در سال هزار و سیصد و هشتاد و سه باز سازی شده است و در آن بیش از دویست قطعه از اشیاء تاریخی و باستانی نگهداری می‌شود که شامل انواع ظروف سفالی، قران و نسخ خطی ، ریتونهاو سکه‌های دوران باستان و هخامنشی و ساسانیان می‌باشند.

ظروف سفالی هزاره ششم ، پنچم ، چهارم و سوم قبل از میلاد که از مناطق جلبر اسماعیل آباد ، تپه جلبر ، تپه گیان نهاوند و ... بدست آمده اند .

این ظروف با نقوش متعدد و فراوان تزئین شده اندکه در ترسیم نقشها از طبیعت اطراف هنرمند آن دوره الهام گرفته شده است . نقش هایی ی که بر روی این ظروف کشیده شده اند عبارت اند از : تصویر بزکوهی ، کوه و خورشید ، پرنده و نی زار و غیره. در این دوره خط هنوز کشف نشده بود و هنرمند افکار خود را بر روی ظروف سفالی دست ساز خود ترسیم می‌کرد .ظروف سفالی مربوط به هزاره دوم و اول قبل از میلاد که در ابتدای مرحله کشف خط قرار گرفته معمولاً ظروف ساده و بی نقشی هستند.

ظروف خاکستری رنگی که مختص این دوره بوده و یکی از نمادهای عصر آهن می‌باشد و از مشخصه حضور اقوام و فرهنگ دیگری که همان آریایی ه است خبر می‌دهد .ظروف سفالی این دوره علاوه بر رنگ خاکستری ، سادگی و بدون نقش بودن مشخصه دیگری نیز دارند و آن الهام گرفتن از طبیعت در ساخت خود ظرف و فرم آن است که از تصاویر منقار پرندگان خصوصاً پرندگان دریایی مثل مرغ ماهیخوار و پلیکان استفاده شده است . در هزاره اول قبل از میلاد و در دوره هخامنشیان نیز ظروف تقریباً به همان شکل قبلی کم نقش و بی نقش ساخته شده اند ولی رنگ سفال آن‌ها با دوره قبل از خودشان کاملاً متفاوت است .یکی از مهم‌ترین ظروفی که اکثرا در دوره‌های تاریخی ساخته و مورد استفاده قرار می‌گرفت ظروفی به شکل حیوانات و سر حیواناتی چون شیر ، گاو و بز کوهی هستند که در مراسم مذهبی یا تدفین و مراسم تشریفاتی مورد استفاده قرار می‌گرفتند .

این ظروف در اصطلاح باستان شناسی ریتون نامیده می‌شوند.ظروف چینی در طرحها و رنگ‌های مختلف همچنین کاشی‌های لعابدار زیبا متعلق به دوره اسلامی است که هنر هنرمندان دوران اسلامی را به نمایش می‌گذارد ، ساخت لعاب‌های شیشه ای الوان از مشخصه‌های هنر دوران اسلامی است .اشیاء و لوازم کارزار از جنس مفرغ از دیگر اشیا موجود در این موزه می‌باشند که هر کدام گوشه ای از دست ساخته‌های هنرمندان این دوران را به نمایش می‌گذارد .کتاب‌های خطی و قلمدانها از اوج هنر کتابت سخن می‌گویند که با تذهیب و شیوه نگارش به زیبایی به رشته تحریر در آمده اند .

سکه‌های قدیمی از جنس نقره و مس T یک نمونه از آن جنس طلا نیز در این موزه به نمایش در آمده اند. سکه‌ها برای سهولت در انجام مبادلات از دوره هخامنشیان ضرب گردیده و تاکنون از انواع سکه‌ها و پول رایج استفاده می‌شود.این موزه از صبح تا عصر برای بازدید عموم مردم و مسافران دایر می‌باشد و به عنوان یکی از جاذبه‌های دیدنی شهرستان میاندوآب درایام نوروز آماده پذیرایی از مسافران نوروزی می‌باشد.منابع:http://217.

219.147.201/Page/Gardeshgari/MozeHa/MozeMian2ab.aspxhttp://zarinkhabar.

ir/index.aspx?siteid=16&pageid=508&newsview=135344http://charehjale.arzublog.com/post-56621.

htmlhttp://tnews.ir/news/FA0423448647.html.