اطلاعات بیشتر


نام مکان:
جزیره کبودان
استان:
آذربایجان غربی
شهرستان:
ارومیه

معرفی نامه

کبودان یکی از جزایر دریاچه ارومیه می‌باشد و از سال هزار و سیصد و چهل و شش شمسی توسط سازمان حفاظت محیط زیست منطقه حفاظت شده اعلام شده‌است. این جزیره به همراه سایر جزایر دریاچه ارومیه البته به جز جزیره اسلامی امروزه به پارک ملی تبدیل شده‌است. دراین پارک سه هزار و دویست هکتاری پستانداران زیادی از جمله موش صحرایی، قوچ، میش و پلنگ زیست می‌کنند. پوشش گیاهی جزیره استپی می‌باشد و بخش‌هایی از جزیره پوشیده از جنگل‌های پسته وحشی، بادام کوهی و گیاهانی مانند گوجه‌وحشی، جووحشی، ارس کوهی و دم‌اسبی است .

جزیره کبودان همچنین زیستگاه انواع پرندگان از جمله فلامینگو، پلیکان، تنجه، آنقوت و کاکایی هم می‌باشد.این جزیره با وسعت سه هزار و صد و هفتاد و پنج هکتار و در ارتفاع هزار و پانصد و بیست و یک متری قرار دارد. نوع ساحل آن سنگی و ماسه‌ای است و برای شنا و ورزش‌های آبی امکانات مناسبی داردکبودان تنها جزیره دریاچه‌ی ارومیه است که در تمام سال دارای آب شیرین است. آب شیرین جزیره برای مصرف حیوانات وحشی از دو چشمه‌ای که در جنوب آن قرار دارد، تامین می‌شود.

جزیره کبودان (قویون داغی) زیستگاه قوچ و میش ارمنی و گوزن زرد ایرانی است. این گوزن یکی از نادرترین گونه‌های گوزن جهان است. کبودان تنها جزیره دریاچه ارومیه است که در تمام سال دارای آب شیرین است. آب شیرین جزیره برای مصرف حیوانات وحشی از چشمه ای که در جنوب آن قرار .

..مشاهده کامل متن دارد تامین می‌شود.‎هم اکنون هشتصد راس قوچ و میش ارمنی و دویست راس گوزن زرد در این جزیره و جزیره اشک زندگی می‌کنند که در وضعیت نا به هنجاری قرار دارند.

شوری بیش از حد آب دریاچه یکی از عوامل این بحران می‌باشد و تاثیر مخرب این شوری بیش از حد بر زندگی آرتمیا تنها موجود زنده محیط آبی این دریاچه نمایان است.این شرایط موجود، زیست این گونه آبزی را با مشکل مواجه کرده و تعداد سیست آرتمیا را از بیست تا سی عدد درهر لیتر آب دریاچه به سی تا سه سیست کاهش داده است.در این جزیره چندین اثر تاریخی از جمله بقایای بناهای مسکونی،قبرستان قدیمی،قنات تاریخی و مسیر انتقال آب به وسیله تنبوشه‌های سفالی کشف شده است . آثار ساخت و ساز ها، محوطه ای به ابعاد صد و بیست متر در هشتاد مترمربع را شامل می‌شود که از ردیف سنگ‌های لاشه ای و قلوه ای تشکیل شده اند.

در فاصله حدود پنجاه متری از جنوب این بناها ،آثار قبرستان تاریخی با سنگ قبر هایی که به روی آنها نقوش محدودی ایجاد شده بود، کشف شده است. علاوه بر این در دامنه غربی کوه و مشرف به این آثار بقایای قنات تاریخی با هفت دهانه چاه که به فاصله تقریبی پانزده متر از یکدیگر قرار داشتند شناسایی گردید که مظهر آن به منبع آبی در بخش جنوبی متصل شده است. در اثر عقب نشینی آب دریاچه ، در ساحل جزیره و به فاصله حدود صد و پنجاه متری بناهای مسکونی ، مسیر انتقال آب به وسیله تنبوشه‌های سفالی که قطر تقریبی آنها ده و طول آنها چهل و سه سانتیمتر است کشف شد که به صورت پراکنده در ساحل دریاچه قرار گرفته اند .منابع:http://urumialake.

blogfa.com/http://fa.wikipedia.org/http://khanmohammadib.

blogfa.com/.