اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- کاخ بردک سیاه ( شهر هخامنشی تموکن )
- استان:
- بوشهر
- شهرستان:
- دشتستان
معرفی نامه
آدرس : ۱۲ کیلومتری شهر برازجان ، روستای درودگاه ، کاخ بردک سیاه«کاخ بردکسیاه» کاخی مربوط به عصر هخامنشی است، و در ۱۲ کیلومتری شهر برازجان واقع شدهاست، این کاخ در حاشیه رودخانه دالکی قرار دارد، و بعد از کاخ کوروش بنا شده و فاقد ظرافتها و ترکیب خاص رنگهای سیاه و سفید کاخهای برازجان و پاسارگاد است. ظاهر کاخ سنگ سیاه از لحاظ سبک هنر معماری و ترکیب رنگهای سیاه و سفید و مشخصات ظاهری آن نشان میدهد که این کاخ بعد از کاخ برازجان ساخته شدهاست. کاخ سنگ سیاه دارای تالاری مرکب از ۱۰ ستون است، در دو ردیف پنج تایی که به سبک و پلان و نقشههای هخامنشی ساخته شده و مخصوصا قابل انطباق با پاسارگاد و برازجان میباشد، اما در رعایت رنگ پایهٔ ستونها با این دومحل تفاوت دارد و استفاده از بستهای دمچلچلهای بر روی یکی از پایه ستونهای این کاخ قدمت آن را بعد از پاسارگاد و برازجان نشان میدهد. در شهرستان برازجان آثار و بقایای 3 کاخ هخامنشی به نامهای کاخ چرخاب، کاخ سنگ سیاه (که در بین اهالی به کاخ نظرآقا شهرت دارد) و کاخ بردک سیاه وجود دارد.
کاخ بردک سیاه، بعد از کاخ چرخاب بنا شده و فاقد ظرافتها و ترکیب خاص رنگهای سیاه و سفید کاخهای برازجان و پاسارگاد است.در ساخت کاخ بردک سیاه از دو نوع سنگ سیاه و روشن استفاده شده و جنس و رنگ سنگهای استفاده شده در ساخت این کاخ در نوع خود منحصر به فرد است.گروهی ..
.مشاهده کامل متن کاوشگر در اوایل دهه 80 در یکی از آخرین مراحل کاوش در این کاخ هخامنشی چهار قطعه سنگین طلا که وزن کل آنها به سه کیلو و 200 گرم میرسد کشف کردند.کاربرد دقیق سه قطعه از این طلاها مشخص نیست اما برخی بر این عقیدهاند که ممکن است آنها روکشهای زرین درهای چوبی تالار یا سنگ بنای کاخ باشند.همچنین در میان این قطعات طلا، قطعهای وجود دارد که میتواند قسمت بالای یک جام زرین هخامنشی باشد که زیر لبه آن خطی ساده حک شده است.
گفته میشود قطعات طلای هخامنشی کاخ بردک سیاه حالتی چین خورده داشته و در کنار یکی از پایه ستونهای تالار مرکزی این کاخ کشف شدهاند. این قطعات منحصر به فرد طلا بعد از کشف به میراث فرهنگی و گردشگری بوشهر تحویل داده شد.کاخ بردک سیاه که به گفته کارشناسان کاخ زمستانی داریوش اول هخامنشی بوده است در نزدیکی خلیج فارس واقع شده و در سال 1354 در کاوشهای باستان شناسانه گروهی از باستانشناسان کشور به سرپرستی احسان یغمایی از زیر خاک بیرون آورده شد.این کاخ که تالار مرکزی آن مشابه کاخ آپادانا و دارای 36 ستون بوده یکی از بناهای مهم تاریخی استان بوشهر و شهرستان برازجان است و در میان نخلستانهای روستای درودگاه در محل تلاقی دو رودخانه شاپور و دالکی قرار گرفته است.
کاخ بردکسیاه در سال 1380 توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با شماره 4042 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.منبع :http://www.beytoote.com/http://hamshahrionline.
ir/details/166381http://fa.wikipedia.org/wiknakhlstan.mihanblog.
com.