اطلاعات بیشتر


نام مکان:
عمارت ملک بوشهر
استان:
بوشهر
شهرستان:
بوشهر

معرفی نامه

عمارت ملک به صورت مجموعهٔ ساختمانى است که در پنج کیلومترى شهر بوشهر در کنار میدان بهمئى قرار گرفته است و مربوط به اواخر دوره قاجار است و در محله بهمنی جنوب شهرستان بوشهر، حاشیه خلیج بهمنی (خلیج فارس) واقع شده است.عمارت قاجاری ملک متعلق به محمدمهدی ملک التجار یکی از ثروتمند‌ترین بازرگان جنوب ایران امروز بوده که برای سفر تفریحی و تجاری به کشور فرانسه رفته و در آنجا پس از دیدن کاخ یکی از وزرای قرن وسطی، نمونه ای از آن را در بوشهر ساخت. پس از آن، عمارت ملک توسط متجاوزان انگلیس اشغال و به یک مقر نظامی تبدیل شد.مساحت زیربناى آن ۴۰۰ مترمربع است و از قسمت‌هاى مختلف که با یکدیگر ارتباط دارند، توسط معماران فرانسوى ساخته شده است.

نوع و سبک معمارى از سبک ساختمان‌سازى دو قرن اخیر سواحل خلیج‌فارس که به «بنگله» معروف است تأثیر گرفته است و به اواخر دوران زند و اوایل دوران قاجار مربوط است. به مقتضاى احتیاج در دوران قاجار و در زمان اقامت انگلیسى‌ها در سال‌ها جنگ بین‌الملل اول و بعد از آن و همچنین اوایل حکومت خاندان پهلوى تغییراتى در آن داده شد و تعمیراتى صورت گرفت.سر در نیز فضای ایوان مانندی ست که با 3 ستون جفتی به ساختمان اصلی متصل است و در بزرگ بی نظیر از جنس چوب سای یا آبنوس با تزئینات فلزی آن را کامل می‌‌کند . ترکیب زوج ستون‌‌های دو طاقی را در کنار هم شکل داده که حاکی از نسخه برداری آن از .

..مشاهده کامل متن یک بنای اروپائی است .عمارت اصلی که عظیم‌‌ترین بخش این مجموعه می‌باشد شامل فضای میانی مدوری است که در دو طبقه با دیوار‌های نقاشی شده ساخته شده بود .

سالن پائین به منظور ملاقات‌‌های رسمی ملک التجار و سالن بالا به منظور ضیافت‌های خصوصی در نظر گرفته شده بود .عمارت داراى یک قسمت استحفاظى، بارو و شاه‌نشین و قسمتى به صورت چند ایوان و اتاق‌هاى مسکونى است و در حال حاضر نیازمند تعمیرات اساسى است.این عمارت تاریخی سال 77 با شماره ۲۱۸۴ در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده و تابلوی آن نیز سردر آن نصب شده است.علاوه بر بناهاى یاد شده، خانه‌ها و عمارت‌هاى دیگرى نیز در سطح استان وجود دارد که از نظر پیشینهٔ تاریخى و ویژگى‌هاى معمارى درخورد توجه‌اند و از دیدنى‌هاى استان به شمار مى‌روند.

اهم این خانه‌‌ها و عمارات عبارت‌اند از:ـ عمارت چهل‌خانه در محور بوشهر - زیراه.ـ عمارت دریابیگى، خانهٔ دهدشتى، عمارت سازمان میراث فرهنگى، عمارت شهردارى (امیریه) و عمارت کازرونى (اوقاف سابق) در بوشهر.ـ مرکز محله‌هاى شنبدى و بهبهانى در بوشهر که بسیار جالب توجه است.منابع:http://fa.

wikipedia.org/wikihttp://www.tabnak.ir/fa/news/358597http://vista.

ir/content/111187/http://www.servic.ir/shop/shahr/index.php/2013-02-13-06-49-44http://www.

bushehrnews.com/fa/news/33811http://www.negahmedia.ir/mob/media/show_pic/18949.