اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- جزیره شیف
- استان:
- بوشهر
- شهرستان:
- بوشهر
معرفی نامه
این جزیره ماسهای در شمال بندر بوشهر در انتهای تالاب حله که از به هم پیوستن آب رودخانه شاپور و دالکی بوجودآمده قرار گرفته است و از شمال غربی شهرستان بوشهر حدود دوازده کیلومتر و از شمال بندر بوشهر حدود شش کیلومترفاصله دارد.روستای شیف که در این جزیره قرار دارد از توابع بخش مرکزی در شهرستان بوشهر محسوب میشود. جمعیت این روستا بر طبق آمار سرشماری سال هزار و سیصد و نود، سه هزار و هفتصد نفر و حدود هشتصد خانوار بودهاست.نام قدیم این جزیره شیخ سعد بوده است، دلیل این نامگذاری به این خاطر بوده که مزار شیخ سعد در آن قرار دارد.
شیخ سعد بنا به قولی یک ایرانی جنگجو بوده که مدتی بر جزیره فرمانروایی میکرده است. این جزیره تا سال هزار و سیصد و بیست و هفت شمسی زیر سلطه احمدخان انگالی قرار داشت و بزور سر نیزه احمدخان نام آن از شیخ سعد به شیف تغییر یافت.در این سال مردم علیه احمدخان انگالی قیام کردند که وی مجبور به مهاجرت به بوشهر شد و مدت دو سال را در محلههای مختلف بوشهر سپری کرد که پس ازسرنگونی دوباره به جزیره شیف بازگشت. در جزیره شیف بیش از 4200 نفر زندگی میکنند که از این تعداد 3800 نفر را از اهل تسنن شامل میشوند.
اهل تسنن و تشیع در این جزیره در کنار همدیگر به آرامش زندگی میکنند و رابطه بسیار خوبی بین آنها برقرار است بطوری که میتوان به عینه آن را مشاهده نمود. تعداد سه مسجد مربوط است به اهل سنت و تنها یک مسجد که مزین است با نام مبارک امام جعفر صادق(ع) که در سال 1375 بنا گردیده است در حیطه مدیریت اعتقادی شیعیان فعال است.در حال حاضر در این جزیره از محل حکومت احمدخان، تنها یک خرابه باقی مانده است. شیف درگذشته بندر حمل ونقل کالاهای صادراتی و وارداتی از ایران به کشورهای خلیج فارس و برعکس بود و احمدخان از صاحبان کالا مالیات میگرفت.
محل دیگر جزیره بندرگاه است که در جنوب جزیره واقع شده و اکنون مختصر آثاری از آن در جزیره دیده میشود.منابع :http://fa.wikipedia.org/http://nejirom.
com/www.mehrnews.com/.