اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- بازار بوشهر
- استان:
- بوشهر
- شهرستان:
- بوشهر
معرفی نامه
بازار قدیم مربوط به دوره قاجار است و در بوشهر، بافت قدیم، محله دهدشتی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۶۴۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.از راستههای بازار بوشهر میتوان از بازار حاج رئیس (بازار نو)، بازار معین، بازار خوراکی، بازار آهنگران، بازار زرگران (طلا و نقره فروشان)، بازار میوه فروشان، بازار حاج محمد جعفر و ...
نام برد.بازار ارگاین بازار که امروز قسمتی از دکانهای آن به صورت نیمه مخروبه باقی مانده، توسط حاج عبدالرسول طالبی (مشهور به حاج رئیس) در محلهٔ بهبهانی و شنبدی بنا شد. بازار ارگ که در شمال غربی مجموعهٔ حاج رئیس و در شمال حسینیه حاج رئیس ودر شمال حسینیه سکنچه قرار داشته، مشتمل بر تعدادی دکان روبروی هم ودر یک راسته از شمال به سمت جنوب بوده است مصالح به کار رفته در بنای بازار، سنگ، گچ، ساروج و تیر چندل بوده است.بازار حاج رئیس این بازار که در غرب مجموعهی مسکونی حاج رئیس قرار دارد، توسط حاج رئیس عبدالرسول طالبی (رئیس التجار) در محلهٔ شنبدی ساخته شد.
بازار شامل دو راسته است ودر هر کدام از راستهها تعدادی دکان که دریک امتداد و روبروی هم قرار گرفته، بنا شده بود. ورودی به بازار از سه جهت شمال، جنوب و شرق بوده و کف بازار با سنگهایی که در ابعاد پنجاه سانتیمتر، فرش شده است. سقف بازار و دکانها با تیرهای چوبی چندل یک دست پوشانده شده ..
.مشاهده کامل متن و جلوی ورودی هر یک از مغازهها دوتا سه پله قرار دارد. در بالای هر یک از دکانها فضایی تعبیه شده که از آن برای عبور نور و هوا استفاده میشود. در پایین تعدادی از دکانها ی ضلع جنوبی بازار، آب انباری بزرگ ساخته شده که در فصل زمستان آب باران از طریق پشت بام و به وسیلهٔ کانالهایی به سمت آب انبارها هدایت میشده و از آب ذخیره شده در فصل تابستان استفاده میکردند در حال حاضر بازار حاج رئیس توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حال مرمت و بازسازی است.
بازار معینشاید بتوان گفت قدیمیترین بازار یوشهر بوده است. بازار معین از محلهٔ بهبهانی شروع و پس از عبور از محلهٔ شنبدی به محلهٔ دهدشتی ختم میشد. درآن بیش از یکصد دکان در صنفهای مختلف در یک راسته، روبروی هم قرار داشته است. در سال ۱۳۰۶ ه.
ش تعدادی از دکانهای بازار معین خالی بوده و سقف برخی از مغازهها بر اثر فرسودگی فرو ریخته بود، اما آنچه مسلم است اینکه بازار معین در زمان رونق اقتصادی خود یکی از بازارهاهای اصلی عمدهٔ بوشهر محسوب میشده است.منبع : http://fa.wikipedia.org/.