اطلاعات بیشتر


نام مکان:
دریاچه تار
استان:
تهران
شهرستان:
دماوند

معرفی نامه

دریاچه تار یکی از جاذبه‌های توریستی منطقه دماوند است, این دریاچه در شمال شهر دماوند و در اثر یک زمین لغزش باستانی ایجاد گردیده‌است. موقعیت جغرافیایی منطقه ای که دریاچه "تار" در آن واقع شده به گونه ای است که گرداگرد آن را با فواصل متفاوت، کوههایی دربرگرفته که از سطح دریاچه بین 50 تا 500 متر ارتفاع دارد.وجود این ارتفاعات در کنار یکدیگر بدون آنکه دره ای آن را شکافته باشد موجب پیدایش گودالی شده است که دریاچه تار در آن تشکیل شده است.این دریاچه که در میان خط الرأس "دو برار" و "زرین کوه" محصور شده، یکی از دریاچه‌های آب شیرین ایران است که طول آن بیش از یک کیلومتر و عرض آن در حدود ۲۵۰متر است.

حوزه آبخیز دریاچه تار از شمال به خط الرأس ارتفاعات کوه چنگیز چال و قره داغ و از جنوب به خط الراأس زرین کوه منتهی می‌شود.این دریاچه در مدخل کوه و در ارتفاع 2500 متری قرار دارد و سطح آب آن در فصل‌های گوناگون تغییر می‌کند.آب این دریاچه از رودخانه هایی تامین می‌شود که از سمت شمال جریان می‌یابند. در فصل زمستان آب این دریاچه یخ می‌بندد و برخی از سالها تا اردیبهشت ماه ادامه می‌یابد.

کناره‌های دریاچه در بیشتر گستره‌ها شیب دار است و عمق آنها به ده‌ها متر می‌رسد.آب این دریاچه در تابستان آن قدر خنک است که در بیشتر ساعات بسختی می‌توان به مدت طولانی در آن شنا کرد.آب این دریاچه شفاف و زلال و دارای چشم اندازی بسیار ..

.مشاهده کامل متن زیبا و به رنگ فیروزه ای میباشد.دریاچه دیگری به نام دریاچه هویر در این منطقه قرار دارد ,دریاچه هویر و تار در فاصله حدود 500 مترى از یکدیگر قرار دارند,میانگین بارندگی در این دریاچه‌ها 760میلی متر است. از نظر بارندگی بر اساس مطالعات صورت گرفته متوسط بارندگی در حوزه آبخیز دریاچه‌های تار و هویر 760 میلی متر محاسبه شده است و درجه حرارت در گرمترین ماه سال تیرماه است که میزان دمای آن حدود 18 درجه سانتی گراد محاسبه شده است.

دریاچه تار و هویر به صورت دو مخزن طبیعی در پایین کوه قره داغ قرار گرفته است که حدود 2900 متری از سطح دریا قرار دارد، که حوزه آبخیز دریاچه تار 46.1097 هکتار در بالادست و حوزه آبخیز دریاچه هویر با مساحت 13.676 هکتار در بالادست حوزه رودخانه هویر واقع شده است.تقریباً 70 درصد آبهای دریاچه تار و هویر از بخش شمالی و آبریزهای ارتفاعات مذکور تأمین می‌شود که جاده‌های ارتباطی آن جاده شوسه شرقی و غربی که از روستای هویر به سمت دماوند و بالعکس از شهرستان دماوند به طرف روستای هویر کشیده شده است که از جنوب دریاچه می‌گذرد.

سرشاخه آب‎هایى که به این دریاچه‎ها می‎ریزند، چشمه‎ساران کوه‎هاى قره‎داغ، سیاه‎چال و شاه‎نشین در شمال و آبراهه‎هاى فصلى از جنوب هستند که قسمتى ازآب آنها وارد دریاچه‎ها می‎شود و قسمتى دیگر، آب رود‎هاى تار و هویر را تأمین می‎کنند. آب این دریاچه بسیار سرد است و البته به دلیل شیرین بودن سنگینی آن احساس می‌شودبر اساس مطالعات صورت گرفته ترکیبات شیمیایی آب این دریاچه شامل کربنات کلسیم و کربنات منیزیم می‌باشد.بر اساس مطالعات انجام شده در حوزه آبخیز از لحاظ تنوع پوشش گیاهی تقریباً غنی ولی از نظر تراکم پوشش گیاهی ضعیف است. تراکم پوشش گیاهی رابطه مستقیمی با فرسایش خاک دارد که در ارتفاعات شمالی و در قسمتهای تپه ماهوری به علت فرسایش و فعالیت دامداران سیر نزولی را طی می‌کند.

این دریاچه از نظر حیات وحش جانوری شامل قوچ، میش البرزی و کل بز است و آبزیان موجود در دریاچه تار و هویر را ماهی قزل آلای رنگین کمان زرد پر شامل می‌شود.120هزار نفر, سالانه از این منطقه گردشگری بازدید می‌کنند,برای بازدید کنندگان امکاناتی از قبیل چادرهای موقت و سرویس بهداشتی فراهم شده است.مسیرهای دسترسی به دریاچه از روستای چنار شرق و از منطقه دلیچایی به سمت روستای هویر است. افسانه‌های زیادی درباره خصوصیات جادویی دریاچه به‌خصوص برای کسانی که شب را در دیاچه سپری می‌کنند گفته می‌شود.

ماهی‌گیران معمولاً شب را در کنار دریاچه سپری می‌کنند و صبح به دریاچه هویر برای صید قزل آلا می‌روند. سطح دریاچه در فصول سرد سال یخ می‌زند. داستان‌های زیادی از گنج‌های پنهان در دل دریاچه و اطراف آن حکایت دارد.دره هایی از این دریاچه منشعب می‌شود,این دره‌ها در شرق به سوی فیروزکوه و دره دلی چای و در غرب به سوی شهر دماوند کشیده میشود.

این دریاچه چشم اندازی شگف انگیز دارد و برای تفریحات آبی مثل شنا و قایقرانی مناسب است. کوهنوردی در دو قله جنوبی و شمالی مسلط بر دریاچه امکان یک گردش چهار و پنج ساعته را میسر می‌کند.راه دستیابی به دریاچه تار و هویر:راه‌های دسترسی به دریاچه1- شهر دماوند، آبادی چنار عربها، جاده معدن، آخر جاده خاکی، دریاچه تار.2- از طریق جاده ای که از راه تهران – فیروزکوه و نقطه 98 کیلومتری آن یعنی دلیچای منشعب شده و از روستاهای یهر، لی پشت، مومج، دهنار و هویر عبور کرده و در 28 کیلومتری به دریاچه تار رسیده و از ضلع جنوبی آن عبور کرده به جاده ای که از طریق دماوند به دریاچه منتهی می‌شود متصل می‌گردد.

3- شهر دماوند، جاده فیروزکوه، جاده آسفالته آبادی آرو ادامه جاده خاکی، از آبادی آرو که رد شدید و پل دلیچای و دهنار را رد کردید به دریاچه هویر می‌رسید.منبع:banki.irwww.beytoote.

com.