اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- آبشار لالون
- استان:
- تهران
- شهرستان:
- شمیرانات
معرفی نامه
آبشار و منطقه لالون از دیدنیهای طبیعت کم نظیر البرز جنوبی است ، روستای لالون طبیعتی کوهستانی دارد و پر از چشمههای زیباست. کوچه باغهای باصفا، تنگه لالون و همچنین آبشار خلنو از دیگر جاذبههای طبیعی این روستا است .در ابتدای بهار چشمه سارهای فراوانی از دل کوه و از میان یخچالهای طبیعی منطقه به بیرون جهیده و منظره بس زیبایی از چشمه و کوه و آبشار به نمایش در میآید.دره لالون فشم نیز همانند سایر درههای کوهستانی دامنه جنوبی البرز، نقطه ای فوق العاده از حیث تعدد جاذبههای طبیعت گردی به حساب میآید که از دیدنیهای خاص این دره میتوان به باغستان، تنگه، سرچشمه، چشمه آب گازدار و معدنی، آبشار، قله، برفچال اشاره کرد.
این دره از لحاظ موقعیت جغرافیایی در منطقه رودبار قصران در نزدیکی فشم و در شمال شرق تهران قرار دارد و برای رسیدن به آن باید از روستای لالون یا لالان گذشت. نام این روستا به جهت وجود گلهای فراوان لاله در این منطقه، به این نام مشهور شده است و با گذشت زمان از لاله گون به لالون تبدیل شده است.تنگه لالون هوای مطبوعی دارد و آبشارها، چشمه ها، برف چالها و تونلهای برفی بر روی بستر رودخانه که ناشی از بهمنهای زمستان سال گذشته است، در طی مسیر چشم نوازی میکنند. از ویژگیهای زیستی منطقه میتوان از وجود گیاهان متعدد و متنوعی همچون گون، گلپر، لاله، شقایق، زرشک، سیرک، لوچک، گزنه، و.
.. نام برد. .
..مشاهده کامل متن پرندگانی همچون عقاب طلایی، هما، کبک، دری، چکاوک، هدهد، صعوه و حیواناتی مانند قوچ، میش، کل و بز، خرس قهوه ایی، گرگ و ..
. در این منطقه یافت میشوند.بعد از فشم خروجی سمت راست به روته، زایگان، لالون، آبنیک و گرمابدره ختم میشود. از روستای لالون مسیرهای کوهنوردی زیادی جهت صعود به قلههای معروف منطقه آغاز میشود، یکی از قلههای لالون قله خلنواست که آبشار تلخاب، ابتدای مسیر صعود به آن محسوب میشود.
قله خلنو سومین قله مرتفع البرز مرکزی است که از شمال به دره رودخانه وارنگرود از شرق به دشت لار و از غرب به وسیله خط الراس هرزه کوه به منطقه دره رودخانه کرج چالوس متصل میشود.بالاتر از چشمه ها، آبشار لالون و یا تلخاب (خلنو) دیده میشود. در فصل بهار یخچالهای بزرگ و تونل مانند، درههای اطراف را فرا میگیرد که اهالی از برف و یخ آنها برای امور مختلف استفاده میکنند. پوشش گیاهی کوهپایهها بوته هایی مانند گون، کلاه میر حسن و نوعی گیاه به نام کما است که قارچهای خوراکی علاقه شدیدی به همزیستی در کنار آن دارند.
منبع:http://danakhabar.com/http://mahziar.irhttp://www.window2mountains.
com/.