اطلاعات بیشتر


نام مکان:
پل معلق پیرتقی ( هشتجین )
استان:
اردبیل
شهرستان:
خلخال

معرفی نامه

پل معلق پیرتقی در دره‌های عمیق و زیبای شهر هشتجین از توابع خلخال شاید یکی از بلند‌ترین پل‌های معلق ایران باشد. عبور از این پل که از روی دره‌های عمیق می‌گذرد با تکان هایش قطعا یکی از هیجان انگیز‌ترین لحظات را برای بازدید کننده‌ها به ارمغان خواهد آورد. سالانه عده زیادی برای بازدید از این پل راهی این شهرستان می‌شوند.این پل، درست شبیه تصویرهایی است که از پل‌های خطرناک دنیا دیده اید.

بلند و طولانی با طناب هایی که چوب‌های لرزان را کنار هم نگه داشته و از روی دره‌های عمیق می‌گذرد. این پل در محل اتصال دو رودخانه گیوی چایی و قزل اوزن ساخته شده و 70 متر طول و یک متر عرض دارد و ارتفاع آن از رودخانه به 60 متر می‌رسد. برای گذر از این پل باید مقدار زیادی دل و جرات، کفش کوهپیمایی ساده، لباس فصل و ترجیجا کاپشن بارانی همراه داشته باشید.در گذر از پل، صدای خشک چوب ها، نسیم خنک هشتجین و ریزش آرام آب از دل کوه فضا را رویایی‌تر می‌کند.

یک رویای پرهیجان و ترسناک که با گذر از مسیر 70 متری پل می‌تواند تبدیل به آرامشی دلنشین شود. روستای پیرتقی که در نزدیکی پل قرار دارد، تنها یک خانوار ساکن دارد و پیش از این، مورد استفاده پژوهشگرانی بود که برای مطالعه و احداث سد در پایین دست این رودخانه به منطقه سفر می‌کردند.مسیر دسترسی :ازسمت راست جاده سرچم بعد از تونل 8 از مسیر اردبیل در کنار رود قزل اوزن روستای خالی ..

.مشاهده کامل متن از سکنه پیر تقی قرار دارد که در حال حاضر محل احداث سدی با این عنوان می‌باشد .چند سالی است که شرکت سازنده سد برای پیشبرد عملیات مطالعاتی و اجرایی سد اقدام به احداث پل معلقی بر روی رود فزل اوزن کرده که با احداث جاده اصلی اردبیل به تهران از این مسیر به یک قابلیت گردشگری تبدیل شده است .دسترسی به پل اسان و با 10 دقیقه پیاده روی از کنار جاده اصلی میسر است .

فوم و اکوسیستم منطقه مناظر بدیع و زیبایی را پدید اورده است.طول پل نزدیک به 100 متر و ارتفاع ان از کف دره حدود 30متر می‌باشد.دیدنی‌های هشتجیندر ادامه سفر به هشتجین، وقتی هیجان عبور از پل را تجربه کردید فرصت دارید به گوشه و کنار این شهر کوچک هم سری بزنید و از دیدنی‌های طبیعی آن لذت ببرید. قله آق داغ یکی از نقاط پرهیجانی است که در هشتجین می‌توانید تجربه کنید.

ارتفاع این قله به 3303 متر می‌رسد و به عنوان دومین کوه بلند استان اردبیل شناخته می‌شود. دامنه‌های این کوه را گل‌های خودرو، ریحان و آویش‌های کوهی پوشانده اند و از فراز آن جنگل‌های نوده، آق سو، چنارلیق، کیوی زاویه و قره تکان دیده می‌شوند.آق داغ که به معنای کوه سفید است، به دلیل وجود سنگ آهک به رنگ سفید درآمده است. البته اهالی منطقه این کوه را با نام‌های دیگری هم می‌نامند.

هاججا داغ به معنای کوه دو شاخه یکی دیگر از نام‌های این کوه است.همچنین به دلیل وجود مقبره ای به نام امام زاده سلطان سید محمود، این کوه را امازادا داغی هم می‌نامند.در ارتفاع حدودا 2100 متری این کوه چشمه ای جاری است که آب گوارایی دارد و مردم محلی معتقدند آب آن باعث هضم سریع غذا شده و برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.منبع :http://www.

irinn.ir/.