اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- روستای سورک
- استان:
- چهارمحال و بختیاری
- شهرستان:
- کیار
معرفی نامه
روستای تاریخی سورک در محدوده شهرستان کیار و نزدیک شهرکرد (25 کیلومتری) واقع شده است .وجود آرامگاه شریف امامزاده عبدلله که از نوادگان حضرت ابوالفضل عباس(ع) علمدار کربلا و قلعه فریدون خان بختیاری در منطقه علل شهرت این روستا میباشد.روستای سورک ازجنوب به کوه کره احمد و امامزاده شاهزاده عبدلله و از شمال به کوه برآفتاب و از شرق به روستای دهنو(از توابع شهرستان بروجن) و از طرف غرب به روستای ایرانچه( از توابع شهرستان شهرکرد) متصل میباشد.مردمان غیور روستا شهدای عزیزی را در دفاع از کشورمان ایران تقدیم نموده اند.
آرامگاه این شهیدان والامقام در جوار مرقد حضرت امامزاده عبدالله که در فاصله سه کیلومتری جنوب غرب روستا مدفون است واقع شده است.جاذبههای گردشگری قلعهی سورک که این بنای شامل ساختمان اصلی با دو طبقه زیرزمین و همکف، ابنیه جانبی شمال وجنوب آن، ورودی هشتی شکل و حمام کوچک است و مصالح آن از خشت و نمای آن از آجر است. سد سورکسد مخزنی کیار شرقی ( خاکی با هسته رسی )هدف از طرح سد مخزنی مهار و ذخیرهسازی آبهای سطحی حوضه کیار در و توسعه و بهبود اراضی کشاورزی پاییندست میباشد. ارتفاع سد سورک 39 متر ، طول تاج سد 590 متر و عرض آن 11 متر میباشد.
ساختمان امامزادهامام زاده عبدالله سورک در فاصله 45 کیلومتری جنوب شرقی شهرکرد و در روستای سورک از توابع بخش کیار قرار دارد. ساختمان این بنا که حدود 40 سال پیش و به دستور بی بی تاج الملوک همسر فریدون خان بختیاری ساخته شده، به شکل هشت ضلعی بوده و نمای بیرونی آن هر چهار جهت اصلی را داشته است. بنای این امام زاده با الهام از مساجد چهار ایوانی و با مصالحی چون آجر قرمز و گچ ساخته شده است.معرفی کوهها و غارهای اطراف روستاکوههای روستای سورک دارای شش غار بزرگ و کوچک میباشد که به ترتیب:1- غار معروف به علیاکبر2- غار کومی3- غار خرابه رومیده این سه دهانه غار در سلسله کوههای شمال روستا که به کوه بر آفتاب معروف است واقع شده اند و سه غار دیگر در کوههای جنوبی روستا قرار گرفته اند و به نامهای1- غار کره احمد2- غار دلدل3- غار چال کلاغ مشهور میباشند.
مهمترین این غارها غار کره احمد میباشد، این غار دقیقا بر روی قله 3189 متری کوه کره احمد واقع شده است و در قدیم که یخچال وجود نداشت خوانین قلعه سورک افرادی را به وسیله طناب داخل غار که ورودی آن به شکل چاه است میفرستاده اند و از برف آن بجای یخ در فصل تابستان استفاده میکرده اند ولی تاکنون کسی موفق به کشف ان نشده است..منبع :http://www.iranvillage.
ir/www.yjc.ir/khabarfarsi.com/tagwww.
tabnak.ir.