اطلاعات بیشتر


نام مکان:
غار خونیک
استان:
خراسان جنوبی
شهرستان:
قائنات

معرفی نامه

غار خونیک در شمال شرق روستای خونیک بر ارتفاعات مشرف به روستا در 18کیلومتری قاین قرار دارد.این غار نخستین زیستگاه بشر در شرق ایران است که سال‌هاست در آن را با گل مسدود کرده‌اند و امکان بازدید از آن غیرممکن شده است.روستای خونیک یکی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان قاینات می‌باشد.فاصله خونیک تا مرکز شهرستان (قاین) 20کیلو متر می‌باشد که در قسمت جنوب شهر قاین واقع است.

دهانه‌ی غار خونیک حدود ۲ متر است و فضای داخلی آن به طول۵/۱ و عرض ۳ متر می‌باشد. دیواره‌های آن از سنگ‌های توروس تشکیل شده‌اند که زیبایی خاصی به آن بخشیده است.اولین کاوش‌ها در این غار در سال ۱۹۴۹ میلادی توسط پروفسور کالتون استانلی کوون انجام شد. انواع تیغه‌های سنگی که به وسیله انسان‌های عصر پارینه سنگی میانه تراشیده شده بودند و به ابزار یافت شدهٔ موسترین در فلات ایران شباهت کامل داشتند ابزار به دست آمده از این غار بود ابزار سنگی به دست آمده از این غار مربوط به دوران موسترین یا پارینه سنگی میانه‌است که تقریباً سی هزار سال قدمت دارند.

آثار زندگی در غار خونیک از دوران پارینه سنگی تا عصر اسلامی باقی مانده. این آثار از طبقات زیرو رو شده غار در اثر زلزله به دست آمده که موید نظریه قدمت این غار می‌باشد.این غار به دلیل شگفتی‌های باستانی و ییلاقی بودن محل و نزدیکی به جاده آسیایی می‌تواند به کانون مهم گردشگری قاینات تبدیل ..

.مشاهده کامل متن و گردشگران زیادی را جذب کند.این اثر تاریخی بسیار با ارزش به شماره ۹۵۹۲در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.منبع:http://birjand.

irib.ir/web/1391-04-03-09-59-06/17058-1392-05-29-07-04-23http://kayhan.ir/fa/news/10026http://irania.ir/ie/3348http://www.

sina99.blogfa.com/post-32.aspxhttp://www.

tebyan.nethttp://khabarfarsi.com.